1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. YALTES iDEF'te görücüye çıktı
YALTES iDEF'te görücüye çıktı

YALTES iDEF'te görücüye çıktı

10-13 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleşen IDEF Savunma Sanayii Fuarında YALTES, AR-GE çalışmalarını sektörün beğenisine sundu.

A+A-

10-13 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleşen IDEF Savunma Sanayii Fuarında YALTES, AR-GE çalışmalarını sektörün beğenisine sundu.

Sahil Güvenlik Gözetleme ve Keşif Sistemi (SGRS) ve Yeni Nesil Konsol (NGC), oldukça dikkat çekti. AR-GE çalışmalarının yanı sıra ikinci gemi için kolları sıvayan YALTES’in önemli projelerinden olan MİLGEM Projesi hakkında da başarıyla söz edildiği gözlemlendi. Deniz Kuvvetleri, Tersaneler, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Sektörün Önde Gelen Firmalarından Katılımcılar YALTES standının ziyaretçileri arasındaydı.

Bu yıl onuncusu gerçekleştirilen IDEF 2011, YALTES’in yaklaşık iki yıldır üzerinde çalıştığı AR-GE projeleri olan; Sahil Güvenlik Gözetleme ve Keşif Sistemi (SGRS) ve Yeni Nesil Konsol (NGC)’un tanıtımı açısından oldukça başarılı geçti. Sektörün önde gelen firmalarından yöneticilerin yanı sıra; Türk Deniz Kuvvetlerinden üst düzey komutan ve subaylar, Savunma Sanayi Müsteşarlığından çeşitli Daire Başkanları ve Şube Müdürleri YALTES standının ziyaretçileri arasındaydı.

Uzun Ufuk (IMSS) Projesindeki Bilgi Birikimi, Sahil Güvenlik Gözetleme ve Keşif Sistemi - SGRS’ye YALTES, Uzun Ufuk projesindeki bilgi birikimini SGRS Projesine aktararak, SGRS prototipini geniş ölçekli C4ISR projelerinin temel teknolojisi haline gelen Servis Tabanlı Mimari yapısına uygun olarak geliştirdi. SGRS Prototipinin içerdiği önemli uygulama yazılımları şu şekilde: Senaryo üreteci, Sensör istasyonu simülasyonu (Radar, AIS ve Elektro-Optik Sensör), Gözetleme Kontrol Merkezi (MSC) Konfigürasyonu, Kimliklendirme ve Sınıflandırma Merkezi (ICC) Konfigürasyonu, Ana Komuta Kontrol Merkezi (MCCC) Konfigürasyonu, Tam dağıtık modern sensor veri füzyonu, WP (Beyaz Resim) oluşturma ve sergileme, RMP (Tanınmış Deniz Resmi) oluşturma ve sergileme, SAR uygulamaları, Uygunsuzluk Yönetimi (Yasak bölge ihlali, takipteki unsurların temasını bildirme), Harici kullanıcılara hizmet sunma, Sahil Güvenlik Unsurlarının Yönetimi.

Yeni Nesil Konsol (NGC)
Üretim maliyetlerinin düşürülerek, sayısal ve modüler bir yapıya sahip, kullanıcı rahatlığı ve güvenirliğini maksimum düzeye çıkaran bir sistem hedeflenerek tasarlanan NGC, haleflerinin sahip olduğu özelliklerin yanı sıra pek çok avantajıyla dikkatleri üzerinde topluyor. Insan-makine arayüzünün kullanıcı tercihine göre değişik cihazlar ile konfigüre edilmesi, yüksek kapasiteli Hazır Ticari Ürün (COTS) iş istasyonu ile video sinyallerini gösteren yüksek çözünürlükte 30” 2560x1600 (WQXGA) ekran kapasitesi, programlanabilir Görüntülü Klavye (PGK)’ye alternatif olarak 12” 1024x768 çözünürlüğe sahip ikon bazlı programlanabilir dokunmatik LCD (TS LCD) ekran, sayısal ve modüler yapı, düşük ömür-devir maliyeti, kullanıcı rahatlığını ve güvenilirliğini maksimum düzeyde tutan MIL-STD-1472 Ergonomi ve MIL-STD-1310 Güvenirlik isterlerine azami uyum bu avantajlar arasında sayılabilir.

MİLGEM ‘Prototip Bir Savaş Gemisi’
AR-GE projelerinin yanı sıra, YALTES’in takdir toplayan önemli projelerinden biri olan MİLGEM projesinden ise övgü ile bahsedildi. Milgem Proje Yöneticisi Coşkun CEBECİ, “Projenin başarılı olarak anılmasından dolayı YALTES olarak büyük gurur duymaktayız. Bu ölçekte bir projenin neredeyse yok denecek kadar az problemle yürütülüyor olması; ortaya çıkan bazı problemlerin de ilk kez üretilen ‘Prototip Bir Savaş Gemisi’ için önemsiz olarak adlandırılması bizler için son derece sevindiricidir. Ayrıca sektörde YALTES ürünlerinden ve hizmetlerinden memnuniyetle bahsediliyor olması da mutluluk vericidir” dedi.

IDEF 2011 için hedeflerini yakalayan YALTES, şimdiden 2013’teki IDEF için ön çalışmalarına başladı.

Bir ortaklık girişimi olarak teşkil edilen YALTES A.Ş.; Kurtköy/İSTANBUL’da bulunan 2500 m2’lik modern tesisinde yaklaşık 9 senedir faaliyet gösteren, ilgi alanını Türk Deniz Kuvvetleri platformları olarak belirlemiş ve bu anlamda Savunma Sanayine ciddi katkı sağlayan bir anonim şirkettir. GENESİS, Uzun Ufuk, MİLGEM, EPKİS, YTKB, ESSM gibi projelere ek olarak; Sayısal Video Ağı, Platform Dahili Savaş Karar Destek Sistemi geliştirilmesi gibi, Deniz Platformlarındaki Savaş Sistemlerine yönelik ArGE konularında da ayrıca çalışmalar yapmaktadır.

1.20110518110906.jpg

2.20110518110914.jpg

3.20110518110921.jpg

4.20110518110928.jpg

Virahaber

Bu haber toplam 3654 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.