
Fas Açıklarında Mahsur Kalan Türk Denizcilerden Yardım Çağrısı
Yabancı bayraklı Sea Seal isimli gemi, yaklaşık bir aydır Fas açıklarında arızalı şekilde sürükleniyor. Gemide bulunan Türk kaptan Ayhan Can ile iki Türk mürettebat, kurtarılmayı bekliyor.
Sinop’un Türkeli ilçesi nüfusuna kayıtlı 45 yaşındaki kaptan Ayhan Can, 30 yıllık denizcilik kariyerinde ilk kez böyle bir durum yaşadığını belirterek, geminin bilinmeyen bir nedenle arızalandığını ve haftalardır açık denizde mahsur kaldıklarını söyledi. Can, “Sürüklenmeye devam ediyoruz. Bize ulaşacak yardım elini bekliyoruz” dedi.
Kaptanın ağabeyi Aydın Can ise durumun ciddiyetine dikkat çekerek, “Adamlar korkudan ne yapacaklarını bilmiyor. Psikolojik olarak bitmişler. Hava şartlarının yarın bozulması bekleniyor. Dumanda, siste, yağmurda onları nasıl bulacağız? ‘Ölüyoruz’ diye feryat ediyorlar. Sesimizi kimse duymuyor. Adamlar öldükten sonra mı ulaşacağız? Orada 3 Türk vatandaşı şu anda ölüme gidiyor” ifadelerini kullandı.
Gemideki diğer iki Türk vatandaşının da sağlık durumlarının kritik olduğu belirtilirken, aileler yetkililerden acil müdahale talep ediyor.
Vira Haber
.jpg)



















HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.