1. HABERLER

  2. DZKK

  3. “TOM VE JERRY” ARTIK DAK/SAR’DA HİZMET VERECEK
“TOM VE JERRY” ARTIK DAK/SAR’DA HİZMET VERECEK

“TOM VE JERRY” ARTIK DAK/SAR’DA HİZMET VERECEK

Merkezi Fransa’da bulunan “Sınır Tanımayan Doktorlar” Örgütü tarafından DAK/SAR’a (Denizde Arama Kurtarma / Search And Rescue) iki adet özel kurtarma botu bağışlandı.

A+A-

17 yıldan beri Kalamış merkezli 12 mil yarıçaplı deniz sahasında (Marmara Denizi, Tuzla Adalar Ataköy ve Boğaz girişi bölgesinde), Sahil Güvenlik Komutanlığı denetiminde  denizde gönüllü olarak arama kurtarma yapan DAK/SAR (Denizde Arama Kurtarma / Search And Rescue) Derneği’ne; merkezi İspanyada bulunan uluslararası insani yardım kuruluşu olan “Sınır Tanımayan Doktorlar” örgütü tarafından Tom ve Jerry isimli iki adet özel kurtarma botu bağışlandı. 11 Kasım 2017 Cumartesi günü Tom ve Jerry isimli botlara Türk Bayrağı çekilmesi töreni yapıldı.
 

dsc_0079.jpg

11 Kasım Cumartesi günü saat 15:00’da Kalamış Marina’da yapılan törene; Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Sınır Tanımayan Doktorların İspanyol temsilcisi Aitor Zabalgogeazkoa başkanlığında bir heyet, Denizciler Dayanışma Derneği ve DAK/SAR’ın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Argıç ve yönetim kurulu üyeleri, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Yedek Üyesi İlker Meşe, DTO Genel Sekreteri Murat Tuncer, Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli, KUDENFOR Koordinatörü Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, Bahçeşehir Üniversitesi Türk Boğazları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Kaptan Saim Oğuzülgen, Yelken Federasyonu Genel Koordinatörü Öktem Kalaycıoğlu başta olmak üzere sektör temsilcileri, DAK/SAR gönüllüleri ve gazeteciler katıldı.

 

Törende kısa bir konuşma yapan DDD Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Argıç desteklerinden ötürü Sınır Tanımayan Doktorların İspanyol temsilcisi Aitor Zabalgogeazkoa nezdinde bütün Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü’ne, Bakan Kürşat Tüzmen’e, İstanbul Liman Başkanı Muhammet Şahin’e ve emeği geçenlere teşekkür etti. DAK/SAR’ın filosunun bu vesileyle daha da güçlendiğine dikkat çeken Argıç, filonun diğer botları ile uyumlu olması için botların isimlerinin 401 ve 402 olarak değiştirildiğini söyledi.

 

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR, SINIR TANIMAYAN İNSANLARLA BULUŞTU

Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen de törende bir konuşma yaptı. Kürşat Tüzmen konuşmasına “Öncelikle tabi vatanımızın kurtarıcısı ulu önder Atatürk’ü bir kez daha saygıyla yad ediyoruz” diyerek başladı. “Kurtarma önemli bir görev, vatan kurtarma görevlerin en şereflisi en güzeli” diyen Kürşat Tüzmen şunları söyledi: “İnsan kurtarma da öyle. DAK/SAR da senelerdir insan kurtarma konusunda gönüllü hizmet verdiği için bence çok önemli bir kuruluş. Açıkçası burada çok kişinin emeği var. Başta bütün hanımefendiler beyefendiler olmak üzere tabi burada değerli komutanlarımız ve değerli başkanlarımıza, dernek başkanlarımıza ve bu güzide topluluğa şükranlarımı sunuyorum. Tom ve Jerry’nin bizim karikatür olarak gördüğümüz, çizgi roman olarak izlediğimiz sonra filmlerini gördüğümüz Tom ve Jerry’nin aynı hareketliliğiyle denizlerde de etkin olmasını diliyorum. Sizler çok daha güzel şeylere layıksınız.

 

Bu gönüllü kuruluş hakikaten ileriye doğru çok önemli adımlar atıyor. Bu adımları atarken de herkesin gönüllü katkısı oluyor. Ben zamanında buna elimden geldiği kadar destek verdim. O zaman kılıcımın iki tarafı da kesiyordu. Bakandık, ‘Hadi yapın!’diyorduk, yapıyorlardı. Şimdi kılıcımın bir tarafı kesiyor artık ama o tarafta da iyi bir gümrük müşavirimiz var. ASSET Gümrük’ten bizim Uğur Tekin kardeşimiz sağ olsun bu işi gönüllü bir şekilde yaptı ve bu iki botu sizlerle kavuşturdu. Tabi bu arada bize hibe eden kuruluşlara da çok teşekkür ediyoruz. Hakikaten ‘Sınır Tanımayan Doktorlar’, sınır tanımayan insanlarla burada buluştu. Yani istiyorsanız daha devamı var ama ben burada noktalıyorum. Hepinize hayırlı ve uğurlu olsun”.

 

Konuşmaların ardından başta Sınır Tanımayan Doktorlar’ın İspanyol Temsilcisi, Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, DTO Genel Sekreteri Murat Tuncer ve ASSET Gümrük olmak üzere bu organizasyonda emeği geçenlere plaket verildi ve toplu fotoğraf çektirildi.

 

2010 KURTARMA OPERASYONU YAPILDI

Denizciler Dayanışma Derneği (DDD) 1993 yılında Amiral Varol Atalay ve emekli deniz subayları tarafından kurulmuş, sonrasında tüm topluma açılmış ulusal ve uluslar arası işbirliği ile bugüne kadar güçlenerek gelmiş bir dernektir. Dernek denizi amatör maksatlarla kullanan denizcilere bir güvenlik şemsiyesi oluşturmak maksadı ile “Kıyıdan Ufka Emniyet Projesi” kapsamında birçok projeyi hayata geçirmiştir. DAK/SAR bu projenin en önemli ayağıdır. DAK/SAR’ın amacı; kıyılarda denizi amatör ve eğlence amaçlı kullanan ve herhangi bir şekilde denizde başı derde giren kişilere acil yardım ve can kurtarma hizmeti veren, personeli eğitimli gönüllülerden oluşan bir sivil toplum kuruluşudur.

 

Bugüne kadar Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın verdiği yetki ile 2010 adet kurtarma faaliyetinde bulunuldu. Bunlardan 551’i insan hayatına yönelik kurtarma operasyonu idi. Şu ana kadar 2100 gönüllünün yetiştirildiği DAK/SAR’da 7/24 esası ile nöbet tutulmaktadır.

Hibe edilen iki bot, “Sınır Tanımayan Doktorlar” ekipleri tarafından binlerce mülteciyi ölümün pençesinden kurtarmıştı. Botlar şimdi Marmara Denizi’nde hayat kurtarmaya devam edecek.

Bu haber toplam 5767 defa okunmuştur
“TOM VE JERRY” ARTIK DAK/SAR’DA HİZMET VERECEK

“TOM VE JERRY” ARTIK DAK/SAR’DA HİZMET VERECEK

Merkezi Fransa’da bulunan “Sınır Tanımayan Doktorlar” Örgütü tarafından DAK/SAR’a (Denizde Arama Kurtarma / Search And Rescue) iki adet özel kurtarma botu bağışlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.